maanantai 13. syyskuuta 2021

Uusi normaali

 Boxi bullistelee taas. Viikko alkaa kymmenellä lähetyksellä ( Mommi sai kahdeksan. ) Näyttää siltä, että Postcrossaajilla menee lujaa.

Venäjältä ja Saksasta saimme kolme, Itävallasta, Kanadasta, Hong Kongista ja Liettuasta yhden kustakin.

Venälaiset lähettävät kortteja hienosti koristelluissa kuorissa; säilyvät sisällöt naarmuuntumatta. Kuten esimerkiksi Olgan kaunis Kizin kirkkokuva. Olga asuu Moskovan itäpuolella Vorotynetsissä. Hänen harrastuksiin kuuluu lukeminen, piirtäminen ja käsityöt - korttiharrastuksen lisäksi tietenkin.







Anna-Marian kortti Moskovasta oli myös kirjekuoressa. Niinpä loistava vesivärimaalaus Kremlistä ja Bolshoi-Kamennyn sillasta tuli virheettömänä. Kiitoksia!
Anna-Maria opiskelee yliopistossa psykologiaa. Hän on myös runoilija ja kirjailija. Työn alla on hänen toinen romaaninsa.
Anna-Maria kertoo hiljattain olleensa illalla kävelyllä kuvan sillalla ja ihastuneensa maisemaan. Kuoren tarroissa on kuvattu venäläisiä kansallispukuja 1800-luvulta.








Moskovasta saimme myös Romanin paksun kirjeen. Hän on perheellinen mies, jolla silti on aikaa myös tälle harrastukselle, koska on jäänyt eläkkeelle. Muita harrastuksia ovat lukeminen ja merkkien keräily, mutta ennen kaikkea matkailu. Hän kertoo käyneensä noin 60:ssä maassa, Suomessakin kymmenkunta kertaa. Suomalainen Finlandia-vodka on kuulemma hyvää ( venäläisethän juovat vodkaa mielellään? ).








Sitten siirrymmekin Saksaan, Bad Salzungenin pikkukaupunkiin, jossa nuori nainen Melanie vaikuttaa. Työkseen hän toimii verotoimistossa. Vapaa-aika kuluu mm. lukien ( Harry Potter juuri menossa ), leipoen tai tanssiklubilla pyörähdellen.








Sabrinalta Münchenistä saimme tosi kivan, satumaisen kuvan keijuineen, kukkineen ja eläimineen. Kiitoksia!
Sabrina on "Japaninystävä". Hän kerää kaikkea Japaniin liittyvää: kortteja, posti- ja muita merkkejä. Ammatikseen hän työskentelee apteekissa.







Nyt Bonniin, josta talousmies Sebastian postitti mieluisan Kreikankortin. Jos hän raha-asioissa pysyykin hyvin pinnalla, harrastustoimissa hän "uppoaa" - laitesukeltelee siis. Ja mieluiten Kreikassa, kuten mekin. Zakynthosissa emme olekaan vielä käyneet. Kiitos vihjeestä!







Tämän seuraavan kortin kuva on etualaltaan Saksaa ja taustaltaan, vuoristoltaan, Itävaltaa. Sen lähettänyt Sandrakin asuu rajalla, lähellä Saksan ja Sveitsin rajaa. Kaupunki Lustenau on vuorten ja järven välissä, joten se on oiva ulkoilmaharrastuksille ja loman viettoon.







Hyppäämme kauas Kanadaan, intiaaniterritorioon n:o 5, jossa asuu McBuchanan. Jos ymmärsimme oikein, hän kuuluu alkuperäisväestöön. Hän toimii yliopiston akateemisessa kirjastossa kirjastonhoitajana. 
Hänen provinssinsa pohjoisosissa elää todellakin jääkarhuja, joita kortissakin on kuvattuna. Sittenhän meillä on yhteistä - monessa etelän maassa kuvitellaan Suomessakin jääkarhujen tallustelevan Helsingissä. McBuchanan haluaisi matkustaa Suomeen, koska hänen ystävänsä asuu nyt Turussa.



 








Koska kauaksi lähdettiin, pysytään edelleen. Nyt Hong Kong on vuorossa. Siellä Janice alkoi harrastaa Postcrossingia, koska ei voinut pandemian takia matkustaa. Siihen on mukava yhdistää postimerkkien keräily. Kotikaupungistaan hän mainitsee sen monipuolisen ruokakulttuurin - kalaruoat erityisesti.








Nyt jo koti-ikävä vaivaa korttimatkalaisia. Palataan Balttiaan, Liettuaan. Siellä Lina näyttää jo viettävän pääsiäistä. Ei vaineskaan, hänen kaunis korttinsa vain liittyy siihen aikaan. Hän myös on Kreikka-fani, kuten mekin. Hän on kiinnostunut antiikin historiasta, kreikkalaisesta musiikista ja ruoista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti