tiistai 7. syyskuuta 2021

Jytkyn jatko

 Nyt on vuorossa eilisen korttivyöryn loppuosa: neljä Saksasta, kaksi Itävallasta kuten myös Venäjältä sekä yhdet Ranskasta ja USA:sta.

Edeltraut asuu Saksassa pienessä Achernin kylässä Schwarzwaldin vuoristossa lähellä Baden-Badenia. Hän on eläkkeellä oleva opettaja ( kuten Mommi ja Pappakin ), ja kertoo matkustelleensa paljon monissa maissa eri mantereilla.
Kortissa näkyy Pinokkio, ja postimerkissä Hamelnin rotanpyydystäjä, suomeksi pillipiipari.










Annika on "paljasjalkainen" berliiniläinen, syntynyt ja kasvanut siellä. Hän sosiaalikasvattaja ammatiltaan. Myös hänen äitinsä harrastaa Postcrossingia. Annika on paljon matkustellut; hänen suosikkimaitaan ovat Ruotsi ja Skotlanti. Kortissa näkyy Berliinin keskeinen paikka Alexanderplatz.








Seuraavaksi on vuorossa Lina Braunschweigista. Hän on "urheiluhullu" - formulat, moto gp, dtm kiinnostavat, mutta myös talviurheilulajit sekä amerikkalainen jalkapallo. Muutama vuosi sitten pääsiäisenä hän oli käymässä Pohjois-Saksassa Lübeckissä, mistä tämä korttikin on peräisin. Silloin oli kova lumisade yllättänyt heidät huhtikkuussa.








Pysytään vieläkin pohjoisessa. Charlotte asuu Rostockissa Itämeren rannalla. Hän kertoo olevansa, kuten niin moni Postcrossaaja, kova matkustelija ja aikovansa ensi vuonna taas lähteä reissuun Japaniin ja Etelä-Koreaan.








Nyt vaihdetaan maata. Olimme ilahtuneita Budapest-kortista ja hetken päästä yllättyneitä, sillä se olikin Itävallasta  Stefanielta. ( Eilenkin meillä oli vastaava yllätys. ) Kiitos paljon! Mommi ja Pappa ovat kävelleetkin tuolla Ketjusillalla.
Stephi harrastaa talviurheilulajeja, mikä ei olekaan ihme, onhan Innsbruck tunnettu hiihtokeskus.








Etelä-Itävallasta läheltä Italian rajaa saapui "alpiininen" kortti Simonelta. Hän kertoo kesälomallaan matkustelleensa kotimaassaan monella paikkakunnalla. Tyrolista hän osti tämän vuoristoisen kortin. Maisemat ovat kauniin jylhät. Kiitos paljon.









Luisettelta saimme rauhoittavan, merellisen kortin Brittanystä Englannin kanaalin rannalta. Roscoff on kalasatama, mutta myös linkki Kanaalin lautoille Englantiin ja Irlantiin. Kirjekuoren laiva osallistuu myös Kanaalin raskaaseen laivaliikenteeseen.
Luisette on isoäiti, jonka harrastukset ovat moninaiset: vaeltelua, kalastusta, puutarhanhoitoa...









Nyt Amerikkaa: Analise asuu nyt Nashvillessä, Tenneseessä, vaikka hänen kotikaupunkinsa on Californian autiomaassa Coachella. Nashvillessä hän toimii baariemäntänä. Hän on viihtynyt kaupungissa hyvin ja pitää erityisesti sen musiikkielämästä.








Lopuksi tämä postikorttimatka päätetään Venäjälle. Julianalla on kaunis käsiala, mitä on nautinto lukea. Hän asuu Pietarissa, Venäjän toiseksi suurimmassa kaupungissa. Hän kertoo pitävänsä matkailusta, kirjoista ja eläimistä ja toivoo saavansa kortteja näistä aiheista. Hän toki malttoi luopua hienosta kissakortista meille. Oikein paljon kiitoksia!








Säästimme viimeiseksi Lyudmilan kortin sen tunnelman vuoksi. Korttiin on liitetty Helen Fieldingin mietelmä, minkä Lyudmila käänsi meille englanniksi. Suomeksi se on jotenkin näin: " Kun joku sinua rakastaa, on kuin sydämesi olisi lakanaan kääritty." Hänen rakastavat terveisensä tulevat Etelä-Venäjältä Rostov-on Donista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti