torstai 23. syyskuuta 2021

Päivän pelastus

 Tänään torstaina tuulee ja sataa ja on koleaa. Päivä kummasti kirkastui, kun postilaatikosta löytyi kolme kivaa korttia kaukaa maailman ääristä, joista ainakin yhdessä jo viritellään mielialoja kevääseen.

Venäjä, Kiina ja Australia antoivat tänään kuulua itsestään. Aloitetaan Venäjästä. Siinä kortissa vanha mummo vahtii kanojaan. Pohdimme Mommin kanssa, miten täällä Pohjolassa, Suomessa, ja Venäjällä mummot muistuttivat pukeutumiseltaan toisiaan - eivät tietenkään enää. 

Kortti on Johan Kourthénin maalaus "Maatilamaisema" ja sen lähetti meille kaunis Julia Tuymenista, Ural-vuorten takaa. Hän opiskelee lääketieteellisessä yliopistossa ja toivottaa meille, tietenkin, terveyttä ja onnea. Paljon kiitoksia! Samoin sinulle opiskelussasi ja elämässäsi!






Jatketaan kauemmas itään. Kiinan Xianista, Shaanxin provinssista lähetti Jane meille taitavan maalauksen valkeasta linnusta veden yllä. Kiinankielinen teksti kortin reunassa kertoo kuvan olevan Xixi National Wetland Parkista, Xixin kansallisesta kosteikkopuistosta. Se kuuluu kansainvälisesti tärkeiden kosteikkojen luetteloon, ja on tärkeä kansallinen ekomatkailu- ja virkistysaluekohde. - Osasimmeko lukea kiinaa? Emme tietenkään, mutta puhelimessamme on äppi, joka kyllä osaa kääntää.
Ja voi että, miten upeita postimerkkejä kiinalaiset käyttävät! Kerrassaan hienoja! Kiitoksia oikein paljon!









Lopuksi toiselle puolelle maapalloamme, Australiaan, Queenslandin rannikon keskivaiheille - siis Koillis-Austaliassa. Rae kirjoittaa kortissaan siellä olevan talven ( ? ), mutta +24 C lämmintä. Eiköhän se vaikuta keväältä meidän silmissämme.
Hänen perheellään on sokeriruokotila, jolla juuri on menossa sadonkorjuukausi. Kortin mukana kirjeessä tuli myös jääkaappimagneetti, jossa on kuva käsin tehdyn sadonkorjuun mestaruuskilpailusta. Varmaan hikistä hommaa. Meillä suomalaisilla on jonkinlaista kosketusta tuohon asiaan, sillä aikoinaan meikäläiset siirtolaiset tekivät siellä juuri sokeriruokotiloilla korjuutöitä. Meidän naapuristossa on Siirtolaismuseossa Peräseinäjoella aiheesta esittely.

Kortin kuvassa on siilo tai vesitorni, joka on maalattu hienoksi taideteokseksi. Silo Paintings-sivuilla on Raen mukaan lisää niitä. Kiitos kaikesta!



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti