maanantai 28. maaliskuuta 2022

Vauhdissa taas

 Maaliskuu on loppumassa. Postcrossing on voimissaan. Tänään saimme kaksi Saksasta ja yhden Kreikasta.

Eva Herford-nimisestä kaupungista Pohjois-Saksasta lähetti Jens Wolfin akvarellista tehdyn kortin nimeltään "Se on Leijona". Hieno! Kiitoksia!

Hän tunnustaa, ettei ole oivaltanut yhteyttä Helmin ja Ilmin sekä Mommin ja Papan välillä. Se yllättää meidät. No, mehän - Helmi ja Ilmi siis - olemme vanhat nuket, jotka olemme saaneet uuden elämän Mommin ja Papan matkakavereina sekä tietysti myös Postcrossing-harrastajina. Tässä linkki matkakertomuksiin. An example in English.

Eva kertoo kortissaan pitävänsä auringonlaskuista, jollainen juuri hänen kirjoittaessaan valaiseekin olohuonetta.








Toisen Saksa-kortin saimme Ulrikelta Eschwegen kylästä Pohjois-Hessenista. Hän kehuu seutua kauniiksi ja tutustumisen arvoiseksi. Toivottavasti pääsemme käymään. Kiitos kortista!








Lopuksi Kreikkaan, meidän suosikkimaahamme. Pohjois-Kreikasta, keskisen Makedonian alueelta Serresin kaupungista Nikolaos, Nikos ystävien kesken, postitti todella upean kortin Patmoksen saaresta, mikä on tunnettu apostoli Johanneksen ilmestyskirjan syntypaikkana. Mommi ja Pappa kävivät siellä vuosia sitten. Meillä on paljon kuvia luostarista.

Nikos kertoo kortissaan paitsi elämästään Ateenassa ja Kosin ja Patmoksen saarilla myös alueen historiasta, mikä on huomattavaa. Olihan se tunnetun Makedonian kuninkaan Aleksanteri Suuren kotiseutua. Muinaisen Amfipoliksen rauniot löytyvät sieltä.
Mutta myös nykyajasta hän kertoo:  Siellä on tekojärvi Kerkini, joka on huomattava luotokohde, muuttolintujen levähdyspaikka jne.

 Σου ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη κάρτα και για την ενδιαφέρουσα ιστορία σου! 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti