keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

Saksasta ja Suomesta

 Viikko jatkuu aurinkoisena - myös postin osalta: tänään saimme kaksi Suomesta, kolme Saksasta. 

Alotetaanpa Naantalista, missä Anne kehuu kevättä ja aurinkoa. Odotamme ilolla lämpöä mekin! Anne aikoo kuitenkin lähteä Rovaniemellä käymään; siellä on vielä talvi.

Kiitos oikein paljon ihanasta Martta Wendelinin kuvasta. Siinä on tunnelmaa. Äiti lukee jotakin, ehkä kirjettä, ehkä satua, jota lapsi hartaana kuuntelee.







Seuraavaksi sykähdyttävä kallionseinämä Repoveden kansallispuistosta, jonka Sari lähetti meille Kouvolan Kuusaankoskelta. Siellä päin on myös aurinkoisia päiviä - taitaa olla nyt koko Suomessa, mikä on harvinaista. Sari kertoo vaellelleensa ja pyöräilleensä tuolla puistossa. 
Kiitos maisemasta! Toivottavasti ensi kesänä pääset taas nauttimaan sen luonnosta!








Saksaan! Ursel Bad Kissingenista, kylpyläkaupungista. Hän kertoo. että läheinen alue on nimeltään Rhön. Kortin eläimet ovat alueelle tyypilliset. Hän tekeekin mielellään kortit itse omista kuvistaan ja valitsee sopivan postimerkin niihin. Merkin elefantti on nimeltään Benjamin Blümchen ja se sanoo: Törööö! - Harmi että posti on lajittelukoneessaan taas raaputtanut korttia. Mutta oikein paljon kiitoksia miellyttävästä kortista, merkistä ja siihen liittyvästä tarinasta!



 




"Tämä ei ole sinun maasi, eikä minun, tämä on meidän maailmamme." Tallaisella ajatuksella aloitti Nadine korttinsa. Siinä on vahva yhteistä luontoamme ja ympäristöämme tukeva ajatus, minkä mielihyvin allekirjoitamme.
Kortin kuvassa istuu pieni kaunis lintu, jonka arvelemme olevan pyrstötiainen ( käännös saksasta: pitkäpyrstötiainen ). Kiitos paljon!
Nadine perheineen asuu Cellen kaupungissa Ala-Saksin alueella.










Helmut asuu Alzeyssä läntisessä Saksassa. Hän on yli 80:n elinvuotensa aikana kerännyt postikortteja kaikista maailman maista mukaan lukien Arktis ja Antarktis sekä USA:n kaikki osavaltiot. Siis aivan erinomainen asiantuntija alallaan! Hienoa! 
Meille lähettämässään kortissa on hänen kotikaupunkinsa suihkulähde iltavalaistuksessa, Rossmarkt ´Hevosmarkkina´, joka sijaitsee aivan kaupungin sydämessä. Oikein paljon kiitoksia!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti