torstai 24. maaliskuuta 2022

Neloset

 Torstai toi neljä tuulahdusta kaukaa maailmalta: kaksi USA:sta, yksi Ranskasta ja yksi Sveitsistä.

Eläkkeellä oleva englannin ope, Shari, Vancouverista Washingtonin valtiosta, haluaa opettaa meille maantietoa. Se käy näppärästi kortin kartan avulla; siinähän näkyy hänen kotivaltionsa kaupunkeineen. ( Vancouver on tietysti tunnettu jääkiekon ystäville. )

Lisäksi kortissa kerrotaan, miten Washington tuottaa USA:n omenamyynnistä 60%. Valtion keltainen nimikkolintu on Willow Goldfinch ( pajupeippo ), nimikkokukka rannikon alppiruusu. Valtio perustettiin 1889. - Siinäpä meille hyvää opetusta! Kiitokset!









LKarnofin kortti kuvaa vielä pohjoisempaa lintua kuin edellinen, nimittäin Alaskan valtion nimikkolintua, pohjoista riekkoa ( willow ptarmigan ).
LKarnof itse asuu etelämpänä Indianan North Manchesterissa, missä hän oli mm. paikallisessa Civil Bandissa huilunsoittajana yli 30 vuotta. Hänellä on käytettyjen kirjojen kauppa, jossa hän nauttii asiakkaiden kanssa keskusteluista - kirjallisuudesta tietenkin. Paljon kiitoksia kauniista linnusta ja tervehdyksestä!



  




Kristina, syntyjään saksalainen, asuu nyt Sveitsin Baselissa. Hän lähettää meille - lintukortin, josta tunnistamme ainakin tiaisen ja mustarastaan tai kottaraisen; muut ovat tuntemattomampia.
Kristina pitää myös matkustelemisesta, kuten mekin, ja hän suosittelee Sveitsin mahtavia vuoristomaisemia, kristallinkirkkaita järviä sekä värikkäitä eläimiä.
Paljon kiitoksia ystävällisistä sanoista ja kauniista kortista!


Postimerkit ovat upeita!









Viimeisen kortin postitti meille Pariisin läheltä 10-vuotias Noémie. Siinä näkyy Louvren museon pyramidi. Noémi kertoo myös pitävänsä matkustamisesta ja hänen toivemaansa on Englanti. Se sopiikin hänelle hyvin, sillä hän osaa mainiosti englantia. Meidän toivemaamme on Kreikka, ehkä myös Espanja.
Kiitämme sinua kortistasi! Toivotamme sinulle hyvää kevättä ja hauskaa Englanninmatkaa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti