maanantai 5. syyskuuta 2022

Viisi viikon alkajaisiksi

 Suu messingillä kannoimme kotiin päivän saalista: kolme kivaa Saksasta, yksi Briteistä kuten myös koti-Suomesta.

Siilinjärven Maija sieltä Kuopion naapurista lähetti ihanan halikuvan. Kiitos siitä! Maija on nauttinut kesän lämmöstä puuhaillen puutarhassaan ja kävellen metsäpoluilla. Niin mekin. Mutta viimeinen reissu meni pieleen, kun hirvikärpäset hyökkäsivät kimppuumme.

Maija kertoo olevansa 86-vuotias isoäiti, jolla on lapsenlapsiakin, joiden kanssa aika on kulunut siivillä. Hyvää syksyn jatkoa sinne Siilinjärvelle! ( Mommi ja Pappa ovat käyneet siellä. )





 





Christinen terveiset tulevat meren tuntumasta, oikeastaan ihan saarelta Pohjois-Saksasta läheltä Kielin kanavaa tai Lübeckiä. Siksi kortin aihekin on mereinen. Hän pitää rannoista ja merestä, erityisesti näin syksyllä, kun on tuulista ja aallot lyövät korkeina. Christine viettääkin juuri nyt kahden viikon lomaansa. Hyvää lomaa ja kiitokset kortista!










Ute postitti hellyttävän kuvan. Pidämme siitä kovasti. Hän asuu Ansbachissa, n. 50 km Nurenbergista länteen. Siellä hän käy päivittäin autolla töissä - tuleepa paljon kilometrejä vuoden mittaan!
Ute kertoo profiilissaan harrastaneensa nuorena interrailia ja kirjeenvaihtokavereita on tullut käydyksi tapaamassa, joitakin kymmenien vuosien ajan. Nyt Postcrossing on tullut korvaamaan matkusteluja. Kiitos paljon kortista ja terveisistä!









Berliinin kyljestä Brandenburgista saimme Burkhardin jämäkät terveiset. Hän on juuri jäänyt eläkkeelle ja on siitä ihan täpinöissään. Nyt on aikaa kortinpeluulle ( skat ), matkustelulle ja lueskelulle. Ja tietysti aikaa leikkiä kahden pienen lapsenlapsen kanssa. Kuulostaa mahtavalta. Olemme iloisia puolestasi. Hyviä eläkevuosia sinulle! Kiitos kortista!









Lopuksi jätämme hyvästit mantereelle ja menemme Brittein saarille. Wendy asuu siellä Oxfordin tunnetussa kaupungissa. ( Me tiedämme sen komisario Morsen kotikaupunkina. ) Hän kertoo olleensa pitkään sairas, mutta voi nyt paremmin. Hän aikoo pian mennä lomalle rannikolle, koska hän rakastaa merta.
Wendy kertoo yllättävästä ongelmasta Iso-Britanniassa. Kuivuus vaivaa, mikä on outoa tavallisesti hyvin sateisessa maassa. Wendy ei taida oikein tykätä brexitin seurauksista, mutta Postcrossing sentään tuo helpotusta.


Kortin lintu on merikihu.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti