perjantai 9. syyskuuta 2022

Viikon viimeiset

 Antoisan viikon päätteeksi vielä viisi viestiä: kaksi USA:sta, yksi Kanadasta, yksi Briteistä ja yksi myös Saksasta.

Kaukana Coloradon Kalliovuorilla asuu Mari, suomalainen syntyjään; maailmankansalainen oikeastaan, sillä hän on asunut Hong Kongissakin pitkään. Ja mikä mukavinta, hän kirjoittaa selkeällä, kauniilla käsialallaan suomeksi. Ihanaa saada selvää tekstistä kertayrittämällä, mikä ei aina onnistu tässä harrastuksessa!

Mari kuvaa asuinympäristöään ja ilmaisee pitävänsä syksystä. Niitty on jo ruskea ja syksyn värit loistavia. On ennustettu lumista talvea; 2,5 km:n korkeudella lumen paksuus ilmoitetaan metreinä. Polttopuuvarastot alkavat olla jo täynnä. Kiitos paljon terveisistä! Toivottavasti syksy jatkuu kauniina, ja ehkei talvella tule liikaa lumitöitä sentään!











Andy on "paljasjalkainen" newyorkilainen 70-vuotias eläkeläinen, mutta vielä aktiivinen vapaaehtoinen kirjastotyöntekijä. Siksi hän lähettikin "ikonisen" NY:n julkisen kirjastorakennuksen kuvan. Siellä on yli 6 miljoonaa kirjaa, ja voidaankin sanoa, että se on eräs maailman suurimmista kirjastoista. Jos tarkkaan katsoo, voi nähdä kaksi leijonapatsasta vartioimasta pääsisäänkäyntiä.

Lopuksi Andy lupaa ystävällisesti opastaa meitä kirjastorakennuksen saloihin, jos ikinä vain tulemme vierailemaan New Yorkissa. Siitä suuret kiitokset! Hän seuraa myös innolla jääkiekkoa ja onnittelee meitä maajoukkueemme menestyksestä. Oikein paljon kiitoksia!


Kuinka mahtavia lintupostimerkkejä!


Söpö koira!








Pysytään vielä hetki Pohjois-Amerikassa. Lynda lähetti Erie-järven pohjoispuolelta, Kanadasta melko tuiman katseen. Mikä kissapeto on kyseessä, emme ihan varmasti tiedä. Mutta hänen terveisensä ja toivotuksensa ovat ystävälliset. Kiitos paljon!









Kun Mark postitti korttinsa, oli kuningaskunnassa Iso-Britanniassa "kaikki hyvin". Mutta eilen tuli suruviesti kuningatar Elisabetin poismenosta. Hän oli tunnettu hallitsija kautta koko maailman, kävi joskus myös Suomessa.
Mark asuu Lontoon pohjoispuolella kaupungissa, jonka nimi on Chesmant. Sieltä on lyhyt matka suurkaupungin kaupallisiin palveluihin, mutta toisaalta vain muutaman minuutin matka luonnon rauhaan Lee Valley Parkiin.

Kiitos kortista!









Saksaan! Hampurin eteläosissa on kaupunginosa nimeltään Harburg, joka oli aikoinaan itsenäinen kaupunki. Sillä oli tietysti myös kaupungintalo, joka näkyy tässä kuvassa. Manuela lähetti kortin sieltä ja kertoo vielä, että kuvan etualan pronssinen tuubansoittaja on istunut siinä vuodesta 1985 asti. Sen on veistänyt tanskalainen taiteilija.
Kiitos kortista ja terveisistä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti