perjantai 3. maaliskuuta 2023

Euroopasta ja eteläiseltä pallonpuoliskolta!!

 Lumipyryn keskellä ilonaiheita: kaksi korttia, Bulgaria ja Indonesia lähtömaina.

Juanin kortti kuvaa Balia, joka on eteläisellä pallonpuoliskolla. Hän asuu kuitenkin Jakartassa, joka on pohjoisempana ja joka on yksi maailman suurimmista asutuskeskuksista. Hänen lukukautensa on juuri alkamassa. Menestystä opinnoillesi!

Ilmasto Jakartassa on trooppisen kuuma ja kostea, mistä Juan ei erityisemmin pidä. Kortin lähettämisen aikaan oli kuitenkin aika pilvistä eikä niin hiostavaa, mistä Juan oli kiitollinen. Paljon kiitoksia kortista ja terveisistä!Lähellä Kreikan ja Pohjois-Makedonian rajaa on kaupunki nimeltä Blagoevgrad, jossa asuu Lilyana vanhempiensa ja Bubbles-nimisen kissansa kanssa. Hän lähetti mielenkiintoisen kertomuksen kortissaan.
Heillä Bulgariassa on tapana 1. maaliskuuta vaihtaa ystävien kesken martenitseja ( punaisia ja valkoisia tupsuja ), mikä tarkoittaa suurin piirtein samaa kuin toivotettaisiin saajalle terveyttä ja pitkää ikää.


Martenitsi kiinnitetään hakaneulalla vaatteeseen tai sitä pidetään ranteessa. Sitä pidetään kunnes nähdään myskylintu tai kunnes puutarhan hedelmäpuut alkavat kukkia.


Kortin teksti tarkoittaa: Hyvää Isoäiti Maaliskuuta! Bulgariassa ajatellaan, että maaliskuu on naisellinen - yhtä oikukas sään puolesta. Kuten nainen, Isoäiti Maaliskuu ei osaa päättää, onko sää kylmä vaiko lämmin.

Meillä Suomessa on vähän samanhenkinen sananlasku: Maaliskuu maata näyttää ( sulattaa lumia ), tiet tukkii ( pyryttää tiet lumisiksi ), prunnit kuivaa ( kaivot kuivattaa )!Erittäin suuret kiitokset mielenkiintoisesta kortistasi! Hyvää kevättä Bulgariaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti