sunnuntai 20. marraskuuta 2022

Kourallinen

 Viikon poissaolon jälkeen postilaatikko pullisteli. Mommille satoi määrättömästi, meille kunnon kourallinen: kolme "Germanysta", yksin kappalein Tsekistä, Japanista, USA:sta - ja Suomesta. Hyvä!


Sunny-girl93 eli Anna toimitti meille kurren Harz-vuoristosta, Pohjois-Saksasta. Hän kuvailee kotikyläänsä vuorten ja niittyjen ympäröimäksi. Siellä saattaa nähdä lintuja, peuroja ja kettujakin. Varmaan oraviakin ( ? ).

Profiilissaan hän kertoo omistavansa kahdeksan hassua kananpoikaa, jotka vaeltelevat naapuristossa ja sisällä talossakin. Ja milloin hän ei ole etsimässä poikasiaan hän saattaa lueskella puutarhassaan tai vain ihastella maisemia.









Seuraavaksi Elken terveiset Saksan Essenistä, aiemmin tunnettu kivihiili- ja terästeollisuudestaan. Nyt tehtaat on muutettu kulttuurikeskuksiksi, ja Essen on valittu v. 2017 Euroopan vihreimmäksi kaupungiksi! 
Elke harrastaa rock-musiikkia, maalausta ja lukemista, varsinkin rikosromaaneja.
Oikein paljon kiitoksia mielikuvitusta lennättävästä kortistasi! - Ja kiva kun pidit vierailustasi Helsingissä!









Voi kuinka tuttua tämä:


Andrea palautti vanhan tutun melodian mieleemme lähettämällä Nukku-Matti-kortin Saksasta Kölnin läheltä. Hän kertoo noiden vanhojen TV-jaksojen sisällöistä ja siitä, miten lapset ennen nukkumaanmenoa katselivat niitä. Ihan niin kun mekin! Suuret kiitokset!








Pysytään vielä Keski-Euroopassa. Radek asuu tsekkiläisessä kaupungissa, jonka nimeä emme taatusti osaa lausua ja jonka kirjoittamisessa yritämme parhaamme: Uherské Hradiste. Hän arvelee, että kuvassa tanssiva tyttö tekee sen juuri meille... Hmm... Kyllä, siltä tosiaan vaikuttaa. Mahtavaa! Kiitos paljon!









Menemme nyt kauas itään ( tullaksemme sitten länteen! ).
Yokohamassa Yuko pahoittelee, etteivät japanilaiset postcrossaajat ole voineet lähettää Suomeen kortteja, koska Venäjän sota Ukrainaan on katkaissut yhteydet. Nyt vihdoin posti kulkee. Hyvä!
Yuko valitsi tämän kortin ajatellen, että nuo lapset selvästi laulavat kuorossa juuri meille. Kaunis ajatus! Otamme mielihyvin laulun vastaan! Kiitoksia!










Hassua tuo maantiede. Menemme taas itään ja tulemme länteen, Amerikkaan ja Chicagoon, USA:n kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin. Siellä eräässä esikaupungissa Donna opettaa ala-asteikäisille englantia. Hän haluaa Postcrossingin kautta lapsilleen kortteja maailmalta, jotta he oppisivat asioita eri maista. Hieno ajatus! Toivottavasti saatte paljon kortteja!
Hieno kortti urbaanista maisemasta! Kiitos siitä! Mommin ja Papan poika perheineen on käynyt tutustumassa Chicagoon. Saimme sieltä nähdäksemme vaikuttavia kuvia.









Nyt iski koti-ikävä. Siksi jätimme viimeiseksi Tiinan kortin Suomesta ja Ylämaalta, joka nykyisin on osa Lappeenrantaa. Hän kertoo useinkin käyneensä Venäjällä, jonka raja on noin 10 km:n päässä. Matkamuistoina on kertynyt Maatuska-nukkeja. Nyt valitettavasti matkailu siihen suuntaan on hiljentynyt tunnetusta syystä.

Mommi ja Pappa muistavat käyneensä Ylämaalla jalokivikylässä. Onhan Ylämaan spektroliitti maailmankuulu! Ja taisi heillä olla pieni koiralauma mukanaan jossakin koiratapahtumassa siellä päin.
Kiitokset kortista ja hyvää talven ja joulunodotusta!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti