keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Keskiviikkokahmaisu

 Kuuden kortin keskiviikko - ei paha!

Kaukaa Hong Kongista, Japanista ja USA:sta yksi kustakin, kuten myös kotimaastamme Suomesta, mutta kaksi Saksasta.


Teresan kortissa on rikša, ajopeli jota ei Teresan mukaan näe Hong Kongissa enää kuin museoissa. Rikšoja hän kuvaa pikku takseiksi, jotka aikoinaan kuljettivat ihmisiä tai tavaroita.

Hän kiinnittää huomiomme postimerkissä näkyvään Victorian satamaan, joka yläkuvassa on entisessä muodossaan, alimmassa nykyaikaisessa laajuudessaan.








Lana postitti korttinsa Tokiosta, Japanista, mutta hän kertoo olevansa kuitenkin itse venäläinen, joka työskentelee siellä. Hän pitää kovasti matkustelemisesta ja hänen haaveenaan on jonain päivänä tehdä maailmanympärimatka. Mahtava unelma! 

Lana on ihastunut geishojen kauniisiin, perinteisiin vaatteisiin. Niin mekin. Siksi panimme hänen korttinsa viereen origameja, joissa on sama teema.



 




Christelin nimimerkki, Christel Vonderpost, on oikeastaan saksaa ja tarkoittaa: Christel postitoimistosta. Niinpä hän tulee paljastaneeksi näin entisen ammattinsa - nyt hän on eläkkeellä. 
Hän kertoo lapsena muuttaneensa vanhempien mukana USA:han. Nyt hänellä on 6-vuotias lapsenlapsi, jolle hän antaa saamansa kortit.
Lähettämässään kortissa näkyvät USA:n suuret järvet, joista Erien rannalla Mommi ja Pappa ovat pikipäin käyneet matkalla Ohion Columbukseen.











Annen "Onnellinen prinssi" ( Oscar Wilden ) matkusti Essenistä, Ruhrin alueelta Saksasta meitä ilahduttamaan. Hän lähettää myös sitaatin, mikä hänen mielestään sopii tähän aikaan: "Optimisti on se, joka avaa tusinan ostereita toivoen löytävänsä niistä helmen, jolla maksaa laskunsa."









Iriksen lähetys tuli läntisestä Saksasta läheltä Ranskan raja, Saarbrückenista. Hän kertoo harrastavansa vaeltelua, matkailua ja lukemista. Tänä vuonna matkailu on jäänyt väliin tunnetusta syystä.








Hannelen kotimaisen kortin jätimme viimeiseksi - sokeri pohjalle. Kuvassa on mahtava "Yhden puun puistokonsertti", mikä on Raija Nokkalan käsialaa. 
Hannele on eläkkeellä oleva opettaja, joka asuu Karkkilassa, mutta on nyt Pohjanmaalla vanhuksiansa hoivaamassa.  
Hänen elämänsä nautintoja ovat aamuiset lenkit muiden vielä nukkuessa, matkustelu, puutarhanhoito, lukeminen... kielten opiskelu.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti