perjantai 10. tammikuuta 2020

Perjantaiaskare

Tulipa kuin tulikin postia viikonlopun virkistykseksi: kaksi Alankomaista, yksi Saksasta ja Hong Kongista.
Aloitetaan "kahvipöllöllä", mikä tuli Gean toimesta Emmenistä, Koillis-Hollannista. Gealla on koira ja neljä kanarialintua sekä aviomies kotiväkenä. Hän on kova leipomaan ja keittelemään ruokia - ja kahviakin luulisimme.










Tämän kortin aiheesta ei voi erehtyä. Siinähän on Liisa Ihmemaassa. Katsokaa hänen ilmettään. Hassu hatuntekijä on juuri sanonut hänelle, että hänen pitäisi leikata tukkansa... Ei taida pitää ehdotuksesta.  Mutta me pidämme kovasti Maartjen kortista, mikä tuli myös Alankomaista. Hän on 15-vuotias koulutyttö, jolla on kotona kavereinaan pikkuveli ja koira. Mekin rakastamme Ihmemaan Liisaa, kiitos paljon!









Simonelta Saksasta singahti kortti, jossa on avaruudellista menoa, kuuta ja "aurinkoa". Herää kysymys, kuinka valokuva on otettu. Ei varmaan taivaalla. Kiva juttu. Kiitoksia!




Simone asuu Grevenissä, tällaista siellä on:





Lopuksi toiselle puolen Tellustamme, Hong Kongiin. Yuks lähetti ihanan rauhallisen maisemakortin. Hän kertoo nuorempana kirjoitelleensa paljon kirjeitä ystävilleen. Mutta kuultuaan Postcrossingista, hän on innostunut nyt korteista. On jännittävää lähettää ja saada niitä eri maista, ja nähdä millaisia postimerkkejä kussakin maassa käytetään.





Kiinalaisesta kuvataiteesta:
https://peda.net/huittinen/perusopetus/pellonpuiston-koulu/oppiaineet2/kuvataide/9-lk/ktk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti