maanantai 19. elokuuta 2019

Mainio maanantai

Olemme aivan seitsemännessä taivaassa - saimme tänään seitsemän korttia idästä ja lännestä, etelästäkin.

Aloitetaan Idästä, Taiwanista ja Taipeista, mistä Ivan lähetti mielenkiintoisen kortin Tao-ihmisten valmistamasta kalastuskanootista. Hän selostaa tarkasti rakentamisen vaiheita sekä kertoo Tao-kansan olevan alkuperäisväestöä Orkideasaarelta ( Lanyu ), Etelä-Taiwanilta.
Hän odottaa myös näkevänsä meidät lähettämänsä kortin kanssa kuvassa. No, tässä tällä kertaa Ilmi poseeraa:

 



Postimerkeissä on lasten leluja.






Sitten lähemmäksi - idässä ollaan silti, Moskovassa. Helen lähetti kuvan maansa pääkaupungin kansainvälisestä kaupallisesta keskuksesta ( International Business Center ). Aika huikeat näkymät, kuten videostakin voit nähdä.

 

   








Nyt kun Euroopassa jo ollaan, mennään seuraavaksi Saksaan. Berliinistä Günter lähestyy meitä "metsän kuninkaalla", nallekarhulla.






Vallan henkeäsalpaavan vuoristomaiseman saimme Gabrielalta. hän pitää "henkeäsalpaavasta" musiikista, Rammstein ja Metallica varsinkin. Rammsteinhan esiintyi Tampereella tämän kuun alussa.





Kortti on, muuten, painettu ympäristöystävällisesti, hiilineutraalisti.






Tämäkin kortti tulee Saksan kansalaiselta, mutta hän on lähettäessään sen ollut lomalla aivan Euroopan eteläisillä rajoilla, Maltalla. Hannah pitää vanhoista rakennuksista, joita Mdinasta, entisestä keskiaikaisesta pääkaupungista, "hiljaisesta kaupungista" löytyy.

 





Pysytään vielä hetki Euroopassa. Tasha on opettaja Lontoon liepeillä. Mistä hän arvasikin meidän pitävän Nalle-Puhista erityisesti. Paljon kiitoksia!





Postimerkitkin ovat mahtavat: merirosvolippu ja hahmoja Kaislikossa suhisee-sarjasta.






Sitten kauas Amerikkaan, Arizonaan, mikä on kuumaa ja kuivaa ja aurinkoista seutua. Niinpä Susan, lempinimeltään Tilly, väittää jokaisen päivän tuntuvan lomalta. Hän ei yhtään pidä kylmästä eikä lumesta, mistä sai tarpeekseen asuessaan pohjoisessa Wisconsinissa. - No, me olemme toki lumesta eri mieltä. 

Kortin isänmaallinen Jeremy-nalle on mahtava!

 


Tilly on käynyt myös Suomessa muutama vuosi sitten, Helsingissä ja Porvoossa. Mainiota!





Ja viimeiseksi kortti Cincinnatista, missä Helen kertoo olevansa "ähkyssä" juhlittuaan elokuussa perinteisesti Afrikan-amerikkalaisten perheiden tapaamisissa Georgiassa. Ja silloin syödään paljon mm. broilereita ja jälkiruokina esim. suklaakakkuja; keskustellaan sukujen vaiheista ym. ym.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti