keskiviikko 16. elokuuta 2023

Kiva keskiviikko

 

Mahtava päivä: Kaksi Belgiasta, yksi Luxenburgista kuten myös Bulgariasta!

Luxemburgista saimme Vickyltä hyvin arvokkaan näköisen vanhan herran kuvan. Hän on Edmond de la Fontaine ( 1823 - 1891 ), kuuluisin luxenburgilainen säveltäjä ja runoilija. Hän sävelsi pääasiassa teatterikappaleita. Postimerkki on tehty hänen 200-vuotissyntymänsä kunniaksi.

Nykyajan tunnettu luxemburgilainen on entinen EU-presidentti Jean-Cloude Juncker. Kiitos näistä tiedoista ja terveisistä! Hyvää kesän jatkoa!



Vicky kertoi, ettei Jean-Claudella ole vielä omaa postimerkkiä. Pappa piirsi pari ehdotelmaa, jotka hän tarjoaa korvauksetta käytettäväksi ;)









Pohjois-Belgiasta Herentalsin pikkukaupungista lähetti Maria meille "haasteellisen" kortin. Siitä pitäisi löytää ensinnäkin Waldo. Olemme tutustuneet aikaisemminkin hänen etsimisleikkiinsä - siis se pipopäinen, silmälasipäinen, raitapaitainen heppu. ( Katso linkki. )


Mahtavia postimerkkejä!



Mutta sen lisäksi kortissa on kolme muuta tehtävää, jotka onnistuimme suomentamaan hollanista kääntäjän avulla: 1. Etsi kolme rantapalloa. 2. Etsi kaksi sinivalkoraitaista pyyhettä. 3. Etsi kolme lentävää kalaa. 


Maria kysyy vielä, tunnemmeko Wout van Aertia. Emme valitettavasti, mutta googlaamallahan se selvisi: kovakuntoinen belgialainen kilpapyöräilijä.
Paljon kiitoksia mielenkiintoisesta kortista!





Belgiasta saimme toisenkin kortin, jonka lähettäjinä olikin melkoinen joukko Postcrossing-miittiin osallistuneita. Varsinainen postittaja on Evi Olen kaupungista. Kiitos kortista ja runsaista tervehdyksistä.










Lopuksi Bulgariaan. Yuliyan Rusen kaupungista lähetti pitkän - tai pitäisikö mielummin sanoa korkean kortin, jonka hän on itse askarrellut. Siinä näkyy olevan hieno hotelli. Niinpä arvasimmekin Yuliyan olevan innokas matkailija. Hän kertoo vierailleensa tähän asti 35:ssä maassa ja aikoo tänä vuonna lähteä uudelle matkalle.

Bulgariasta hän kertoo sen olevan kulttuuriltaan hyvin vanha; sen historia ulottuu yli 1300:n vuoden taakse. Se on antiikin traakialaisten, ruusujen, jugurtin ja hyvien viinien syntyseutua.
Paljon kiitoksia terveisistä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti