perjantai 30. joulukuuta 2022

Vuoden viimeiset

 Oikein mukava satsi kertyi tälle vuoden viimeiselle postipäivälle. Kaksi tuli USA:sta, yksi Ranskasta, kuten myös Briteistä ja Saksasta.

Aloitetaan kauimmaisista:

Carol kirjoittaa olevansa eläkkeellä oleva opettaja kuten hänen miehensäkin. ( Niin ovat Mommi ja Pappakin. ) He asuvat lähellä "Suuria Savuisia Vuoria", Great Smoky Mnts. Itä-Tennesseessä. Maisemat ovat siellä upeat. Mustia karhuja on paljon! Joulun "maaginen" aika on Carolista ihanaa. Kiitos terveisistä! Toivottavasti joulunne oli kiva!


Tennesseen valtion lintu: Taiturimatkija
Valtion kukka: Iiris







Chicagon läheltä Lucian päivänä Stephen lähetti oikein talvisen kuvan Luoteis-Indianan vanhasta sokerimökistä. Siinä aikoinaan keitettiin lehmusten mahlaa siirapiksi. Nyt se on turistikohde. 
Stephen rakastaa talvista lomakautta, jolloin voi osallistua moniin konsertteihin ja juhliin sekä syödä kylliksi karkkeja ja keksejä. Niinhän mekin! Suuret kiitokset!




 





Sitten vähän lähemmäksi vanhaa mannerta. Brittein saarten Luoteis-Englannissa asuu Sarah. Hän valitsi meille yhden mieluisimmista vierailukohteistaan, Tudor-ajan kartanon. Sen rakentajat tekivät, kuulemma, kaiken väärin, ja niinpä rakennus on kovin rapistunut. Sen vaiheilla järjestetään tapahtumia Tudor-ajan tyyliin asujen ja käsityötaitojen suhteen. Sen ajan ihmiset olivat kovin taikauskoisia, joten ovien päälle kaiverrettiin hyvää onnea tuottavia kuvioita.
Kiinnostavaa! Kiitos paljon tiedoista!










Sitten Ranskaan, mistä Monikalta saimme viinintarhaa kuvaavan kesäisen kortin Domaine des Genaudieresista Loiren varrelta.
Hän kertoo olevansa ulkomaalainen, puolalainen ja työskentelevänsä tietokoneiden parissa ohjelmoiden.
Hän odotti kovasti joulunviettoa kotimaassaan perheensä parissa. Toivottavasti oli mukavaa! Kiitos terveisistä!










Lopuksi Saksaan. Ala-Saksista Sögelin kaupungista saimme komean vanhan linnan, Clemenswerth. Sen lähetti Isabel - ja meidän täytyy valitettavasti todeta, ettemme millään ilveellä saaneet hänen allekirjoituksestaan selvää; varsin persoonallinen käsiala.
Mutta Isabel kertoo Sögelissä olevan 8000 asukasta ja tuo mainittu linna on yli 275 vuotta vanha. Komealta se näyttää puistoineen. Suuret kiitokset!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti