tiistai 10. joulukuuta 2019

Eiliset neljä

Postcrossing-miitistä kaukaa Montrealista lähetti Carmen kavereineen meille tervehdyksen. Hän kertoo olevansa nyt eläkkeellä sairaalan laboratorioteknikon virasta ja asuvansa kaukana pohjoisen Quebécin alueella, jota kutsutaan Nunavikiksi ja missä asuu paljon inuiitteja. Hän on matkustellut paljon ja jatkaa nyt kiinnostustaan vieraisiin paikkoihin postcrossingin avulla. Hienoa!





Tämä video on ranskankielinen, mutta jotenkin siitä sai hyvän kuvan Nunavikista:




Sitten loikitaan Beringin salmen yli Aasiaan ja Siperiaan, Tomskin vanhaan ja historialliseen kaupunkiin, missä Tatiana asuu. Hänen lähettämänsä pieni karuselli on koristeltu tyypilliseen, kauniiseen venäläiseen tapaan, mitä näkee myös satukirjoissa.










Nyt menemme kartalla paljon etelämmäs Hong Kongiin, mistä Virginia kirjoittaa. Nimestäkin voi päätellä, ettei hän olekaan kiinalainen alkuaan, USA:sta Connecticutista. Ja sinne hän aikoo jouluksi mennäkin sukulaisten luo joulun viettoon. 





Hon Kong on näinä päivinä ollut levoton kaupunki. Ihmisillä on paljon sydämellään.






Maailmanmatkamme päättyy tällä kertaa Eurooppaan ja Saksan Landauhun. Sieltä Elke lähetti meille joulukortin. Kiitos paljon! Hyvää joulua itsellesikin!
Hän kertoo syntyneensä ja asuneensa Landaussa koko ikänsä. Hän ei pidä matkustamisesta ( ! ) eikä siihen liittyvästä stressistä, mutta postcrossing tarjoaakin kivan vaihoehdon "nähdä" maailmaa. Hän ei myöskään pidä kodinhoidosta ja toivookin, että joku keksisi itsesiivoavan talon.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti