keskiviikko 15. marraskuuta 2023

Lomaltapaluupostaus

 Ehkä kannattaakin olla välillä viikko pois kotoa. Usein palatessa löytyy postilaatikosta paljon mukavuuksia. Niin nytkin. Kaksi Saksasta, kaksi Alankomaista ja yksi kaukaa Malesiasta.

Aluksi "urbaanit" saksalaisviestit. Schrobenhausen-nimisestä kaupungista, yllättäen, Lydia lähetti suomeksi terveisensä. Hänen profiilistaan luimme selityksen kielitaidosta. Hän on ollut pari vuotta sitten Suomessa talvella kausitöissä muutamia kuukausia huskykoiratilalla. Ja innostui sitten opiskelemaan kieltämme, mikä sujuukin nyt jo hyvin. Hienoa! Hän vaikuttaa muutenkin olevan kiinnostava "goottityttö" tatuoineen. Oikein paljon kiitoksia! Toivottavasti pääset taas käymään, ehkä työskentelemäänkin, Suomessa!




Jimi Hendrix-merkki kuvastelee Lydian musiikkimakua.





Toisen tervehdyksen Saksasta välitti Thomas, joka asuu Lounais-Saksassa Kehlissä lähellä Ranskan rajaa. Mutta kortti on Hampurista, ja sen keskeinen rakennus on tietenkin kuuluisa konserttitalo Elbphilharmonie Consert Hall. Panemme tähän videoesittelyn siitä:





Kiitoksia kortista ja terveisistä! Hyvää syksyn jatkoa perheellesi - myös kissa Matisselle!



Sitten Alankomaihin. Wamelissa asuu suuri eläinten ystävä Antoinette. Hän lähettää meille kaksi afrikkalaista papukaijaa ( lovebirds ), joita pitäisi Googlen mukaan kutsua kaijasiksi. Englannista suomennettuna taitaisi tulla jotakin rakastavaisempaa!
Antoinetilla itsellään on kaksi koiraa, Wally ja Maggie. Niitä voi seurata Instagramissa: @wallymcginny.
Sen lisäksi hänellä on kuusi pöllöä, neljä marsua sekä kaloja akvaariossa. Aika hurjaa! Kivaa! Oikein paljon kiitoksia!









Varsin jouluisen kortin saimme Pieteriltä Rotterdamin läheltä. Siellä hän asuu rakkaan kissansa kanssa. Työpaikka on merimuseossa, mikä tietysti on luontevaa suuressa satamakaupungissa.  Me kiitämme kovasti kauniista kortista ja jouluun liittyvistä terveisistä!




 



Säästimme viimeiseksi kaikkein kauimpaa tulleen kortin. Malesiassa, pääkaupungin Kuala Lumpurin pohjoispuolella, on pikkukaupunki Kuala Kubu Bharu. Siellä asuu Kholid, joka lähetti linnun nimeltä hornbill eli intiansarvinokka. Hänen kaupunkinsa alue on tunnettu muuttolinnuista, jotka tulevat Kiinasta talvehtimaan sinne.
Tämä sarvinokka on pariuskollinen, elää siis puolisonsa kanssa, kunnes kuolema erottaa. Liikuttavaa! Oikein, oikein paljon kiitoksia!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti