keskiviikko 13. syyskuuta 2023

Neljä nättiä

 Kaukaa Koreasta, siis siitä eteläisestä, kaukaa USA:sta - ja ei niin kaukaa Irlannista saapui Postcrossing-viestejä.

Eunjeung ( toivottavasti nimi on oikein ) lähetti eteläkorealaisen kaupunkikuvan. Huomiota kiinnittävät harjakattoiset talot. Ilmeisesti sadetta saadaan toisinaan runsaasti. Nyt siellä on kuuma sää.

Hän kertoo matkustavansa pian Taiwaniin. Sielläköhän hän nauttii kuplivasta maitoteestä ananaskakun kera. Kuulostaa erikoiselta, mutta herkulliselta.

Kiitos kortista ja terveisistä!USA:n Michiganista tuli seuraava kortti, uljas kotka ( Bald Eagle ). Deannahan sen meille postitti. Hän nauttii kauniista kesäpäivästä ( 73 F ), kun tavallisesti on sateista tähän aikaan. Hän toivottaa meillekin mukavia päiviä - ja aivan totta, meillä onkin mitä mukavin ja aurinkoisin syyspäivä. Kiitoksia!

Toinen Amerikankortti tuli Utahista, sieltä Suolajärven osavaltiosta. ( Utah esiintyy usein sanaristikoissa, sanoo Pappa. ) Vanessa kertoo vähän kortista ja itsestäänkin. Hän on nimittäin syntynyt ja kasvanut New Mexicossa, jonka nimikkolintu on roadrunner, maatiekiitäjä, joka näkyy kortin oikeassa alakulmassa. Hän kertoo kasvaneensa lähellä Navajo-valtiota ja Shiprock- eli Laivakalliopaikkaa - varsin erikoinen geologinen muodostelma, joka todella muistuttaa laivaa.
Vanessa, kiitos näistä tiedoista! Hyvää syksyä Michiganiin!

Lopuksi Irlantiin. Katien kortissa on tuttu karhu: Paddington. Hän kertoo saaneensa kortista alennusta, sillä siinä on painovirhe. Se on painettu väärälle korttipahville ja siksi taustaa ei painettu ollenkaan. Mutta hyvänen aika! Jos postimerkissä on virhe, sen arvo kasvaa taivaisiin. Keräilijät ovat hassuja. Me arvelemme, että sama koskee postikorttejakin. Mehän saimme aarteen! Paljon kiitoksia, Katie!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti