lauantai 22. lokakuuta 2022

Niin mahdottoman kaukaa

 Reissasimme kotimaassa viikon. Palattuamme postilaatikko pullisteli: kaksi kanadasta, yksi USA:sta ja yksi Taiwanista.

Vancouverista - sieltä jääkiekkokaupungista - Laurie lähetti kuvan vuoristosta sekä merestä, Tyynestämerestä, jotka ympäröivät kaupunkia. Hän kertoo runsaista sateista, joita siellä saadaan keväällä ja syksyllä, mutta luntapa ei sitten talvella paljon sadakaan. Hänen kotoaan on puolentoista tunnin matka Whistler Resort-nimiseen paikkaan, missä taannoin olympialaisia pidettiin.

Suuret kiitokset terveisistä ja maisemasta! Postimerkitkin ovat kivoja!









Toinen Kanada-kortti tuli jännästi melkein samoilta leveysasteilta, mutta idempää Kalliovuorten toiselta puolen, Calgarysta. Rowan siellä asuu ja opiskelee tullakseen puhepatologiksi ( ? ) - ilmeisesti vastaa meikäläistä puheterapeuttia.
Hänen kortissaan komeilee kaksi harmaata "kissalintua", gray catbird. Ne ovat Rowanin suosikkeja, viisaita ilmestyäkseen pesimään keväällä, järkeviä älytäkseen muuttaa pois talveksi lämpimämmille seuduille.
Kiitos paljon! Pidämme linnuista mekin!








Sitten aavistus etelämmäs USA:n puolelle Oregonin Portlandiin, missä Alisa asuu. Hän on syntyjään venäläinen ja on kovin pahoillaan rumasta sodasta, jota Venäjä käy Ukrainaa vastaan. Niin olemme mekin.
Alisa on asunut USA:ssa 15 vuotta. Hän on juuri palannut lomalta Coloradosta, missä oli Denverissä helppo löytää lapsille viihdykkeitä. Sieltä tarttui mukaan saamamme musta karhu-kortti. Komea otus, hyvä esimerkki Coloradon villieläimistä. Kiitos siitä!








Purjehdimme itään Tyynenmeren toiselle puolelle ja päädymme Taiwaniin. Sieltä Sukie lähettää meille lämpimät terveisensä. Kiitos paljon! Hän kertoo olevansa kotiäiti, jonka 3-vuotias poika on aika villi. Siksipä hän suunnittelee palaavansa työelämään ja panevansa poikansa hoitoon. Se saattaa kasvattaa poikaakin.
Sukie pitää myös nukeista, jo lapsena hänellä oli Barbeja, jotka olivat hänellä sängyssä unileluinakin.
Hänen korttinsa kuvassa mustan kissan alla on volkkari, jollainen Mommilla ja Papalla oli aikoinaan. He kutsuivat sitä "Kompivaariksi" ( VW Combiwagen ).
Kiitos terveisistä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti