perjantai 12. marraskuuta 2021

Roppakaupalla osa 2

 Eilisestä jäi vielä kuusi käsittelemättä. ( Pappa sai tänään vielä isäinpäiväkortin. )

"Suamen Turuust" saimme Maaritilta hauskasti murteella kirjoitetun tervehdyksen. Maarit kertoo sukujuuristaan, jotka viittaavat vahvasti tänne Pohjanmaalle, jossa hän tietysti on paljon vieraillut. Hyvä! Mommi ja Pappa taas tuntevat Turkua hyvin, koska opiskelivat siellä aikoinaan.







Siirrytäänpä kohti itää. Moskovan kyljestä Mytishchistä Oksanalta saimme viehättävän koiramaalauksen ( Svetlana Simonenko ). Hän arveli meidän pitävän siitä ja osui oikeaan. Paljon kiitoksia.








Ja edelleen idemmäksi, nyt Japaniin, josta saimme kaksi korttia.
Hiroki, taiteilija, asuu Shizuokan prefektuurissa, paikassa josta voi nähdä kuuluisan Fuji-vuoren horisontissa. Hän kertoo pitävänsä matkustelusta, kuten mekin, ja matkoillaan hän maalaa. Suomesta hän on piirtänyt Helsingin ja Tampereen. Tämän kortin arvoa lisää se, että hän on maalannut siinä öljyvärityön Nara Yakushigi-temppelistä. Oikein, oiken paljon kiitoksia.






Midori, englanninkielen opetteja Tokiosta, on kiinnostunut tietämään, miten COVID-19-tilanne meillä Suomessa on hallinnassa. Heillä Japanissa tilanne on rokotusten vuoksi muuttunut paremmaksi. No, näyttää siltä, että meillä rokottamattomat ovat suuressa vaarassa tilanteen pahentuessa.
Midori on kiinnostunut tietämään meidän koululaitoksemme rakenteesta. Mommi on selvittänyt sitä hänelle rekisteröidessään tämän värikkään kortin Sensoji-temppelin ulommaisesta portista.



Japanilaiset pitävän Muumeista, sen näkee postimerkeistä!




Palataan Eurooppaan, Alankomaihin. Shelly Lelystadista viskasi hilpeän, talvisen kaverikortin, jossa tytöt hupsuttelevat jollakin - lieneekö sikäläinen nenäpäivä!
Shelly pitää matkustelemisesta ja utelee meidän suosikkiamme. No, sehän on ilmiselvästi Kreikka. Hän pitää Alaskasta ja Japanista.










Päätämme korttikavalkadimme Keski-Eurooppaan, Tsekkiin ja sen Brno-kaupunkiin. Siellä Kristýna, tai tuttavien kesken Týna, opiskelee ruotsinkieltä. Hänen korttinsakin on kirjoitettu ruotsiksi, mistä saamme hyvin selvän. Týna aloitti myös suomenkielen kurssin, mutta arvelee kielemme olevan "jättesvårt". Varmaan onkin. Hän ehti ensimmäisenä toivottamaan meille mukavaa jouluaikaa. Tack så mycket!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti