torstai 11. maaliskuuta 2021

Lomaltapaluuryysis




Vietimme pidennettyä viikonloppua poissa kotoa. Kun palasimme, postilaatikko pullisteli tietysti lehdistä, mutta mieluisasti myös korteista - s e i t s e m ä n  kappaletta!

Kaksi Saksasta ( totta kai! ), sitten Alankomaista, Portugalista, kaukaa Kiinasta, USA:sta, jopa Uusi Seelannista - yksi kustakin.

Sarah lähestyi meitä Aukrugista. Se on luonnonpuisto Schleswig-Holsteinissa. Hän kertoo meille elämästään ja harrastuksistaan. Saamme vaikutelman mukavasta nuoresta naisesta, jonka intohimona on ruoanlaitto ( kasvisruokaa ) ja leipominen; tietysti elokuvat ja lukeminen, kävely ja pyöräily, ystävien kanssa seurustelu. Erityisesti hän kertoo olevansa suuri Englannin fanittaja, mikä näkyy myös kortin erinomaisesta englannista.










Toisen Saksankortin lähetti Brigitte Baijerin osavaltiosta. Hän pitää matkustelemisesta lähelle ja kauas. Niistä hän kirjoittaa nettiin kertoakseen, miten kaunis ja ihmeellinen planeettamme on. Tovokaamme, että hän pääsee taas pian matkustamaan.
Kortin myyrä on meille kovin tuttu.




 




Sitten mennään naapuriin, Alankomaihin. Sieltä saimme "tosi makeen" kortin Carolinelta läheltä pientä Assenin kylää. Siellä hän viljelee pienimuotoisesti kasviksia omaan käyttöön, lukee paljon dekkareita, tekee aikuisten värityskirjoja, soittaa huilua ja kuuntelee tietysti musiikkia. Perheeseen kuuluu aviomiehen ja pojan lisäksi kaksi kissaa. Tytär on jo muuttanut pois kotoa Sveitsiin.


Valitettavasti vasemmanpuoleisesta postimerkistä ei tässä tule esiin, että se on 3d-tekniikalla toteutettu.






Etelämpää Portugalista tulivat Josen terveiset. Kortissa näkyy upea, vanha linna. Ymmärrettävästi hän lähetti sen, koska asuu paikassa nimeltä Torres Novas, uudet tornit. Siellä on linna 1000-luvulta sekä Rooman valtakunnan aikaisia raunioita. Aluetta hän luonnehtii viikunoiden ja oliivipuiden maaksi.
Hän on opettaja, mitä ammattia hän pitää vaikeana aikanamme, jolloin muutokset ovat jatkuvia ja nopeita eikä kukaan oikein ehdi perehtyä kunnolla mihinkään eikä voi tehdä, mitä todella haluaisi.








Nyt mennäänkin jo kauas, Kiinaan. Gailin kortissa on muinaisen Kiinan hallitsijoiden palatsi, Gugong,  Kielletyssä kaupungissa. Postimerkissä taasen esiintyy elefantti tarinasta Tsaochung ja Mr. Tsao.
Gail asuu Chongqingissa, joka on tunnettu sumuistaan ja korkeista vuoristaan.




 





Kiinasta Amerikkaan. Robin sujautti meille kirjallisen kortin ystävällisine terveisineen Los Angelesista. Kirjallisen tietenkin, koska hän pyörittää siellä pientä antiikkikirjakauppaa. ( https://www.bleakhousebookshop.com/  ). Olipa hienot postimerkit!












Tämä katsaus päättyy kauas, kauas Uuteen Seelantiin. Siellä pohjoisen saaren Taurangan kaupungissa asuu Lee, jolta saimme kiwi-linnun kuvan Glenn Jenningsin wildlife-valokuvakokoelmasta. Kortissa on erityinen postimerkki, jonka avulla, jos on puhelimessa Magenta-appi, voisi saada valtavan kokemuksen. Meillä nyt vaan ei sellaista puhelinta valitettavasti ole.
Lee kertoo käyneensä Suomessa neljä kertaa. Hän on huolissaan ystäviensä puolesta täällä pandemian takia. Voi, niin mekin olemme!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti