tiistai 23. helmikuuta 2021

Maanantain massiivinen

 Eilen postinkantajan pussi pullisteli: kaksi USA:sta, sitten yksi Japanista, Tsekistä, Slovakiasta ja Saksasta. Vasta tänään ehdimme tehdä postauksen blogiimme.


Jürgen lähetti korttinsa Pohjois-Saksasta, missä hän asuu perheineen. Kortissa on kuvattu uimaranta Pohjanmeren rannalla n. 100 vuotta sitten. Jürgen kertoo nyttemmin paikalle rakennetun padon, ja alueella laiduntavat lampaat ja karja.



Meillä on yllä lämpimät talvivaatteet eikä uimaan tee mieli.








Slavomir on IT-velho Slovakian pääkaupungista Bratislavasta. Hän kertoo salamyhkäisessä kortissaan rentoutuvansa metsäkävelyillä, mutta kaikkein mieluisimmin musiikilla. Hän kertoo olevansa myös mukana musiikkibisneksessä hyvien ystäviensä kanssa: Haluzeum Produkt.



Kielimuuri on esteenä, mutta ehkäpä jotakin luonnonsuojelullista on aiheena.





Emil ja Dagmar ovat eläkeläisiä, jotka asuvat historiallisessa Kromerizin kaupungissa Tsekissä. Kortin linna ja puutarha ovat juuri sieltä, ja ne ovat Unescon maailmanperintökohde vuodelta 1998.
Emil ja Dagmar ovat itsekin innokkaita puutarhureita ja pitävät myös paljon matkustelusta autolla.







Nyt siirrymmekin aika kauas - Japaniin. Mami kertoo asuvansa Shigan prefektuurissa lähellä Kioton kaupunkia. Hän pitää matkustelusta kuten mekin. Ja matkoillaan hänellä on aina kaverina "täytetty mehiläinen", jonka kuvan pihistämme tähän.


Kortissa on hauskaa talvista menoa - juuri kuten meilläkin tällä hetkellä lumisessa talvessamme.








Loput kaksi korttia tulivat USA:sta. Ensimmäiseksi esittelemme Mertin Chicagosta. Hän sanoo olevansa alun perin Turkista. Ja mikä hienointa, hän on tutkija infektiosairausten alalla, AIDS ja COVID-19 esimerkiksi. Tärkeä homma! Hän on innostunut tieteestä.
Hänen korttinsa on uudelleenlämmitettyä "vintagea" 1930- ja 40-luvuilta.














Anitan kortti tuli Texasista, mikä on tullut viime päiviä julkisuuteen poikkeuksellisen kylmästä säästään. Hänen korttinsa kylläkin on kesäinen biitsi - mutta siellä ei olekaan vettä, kuten hän kertoo, vaan kyseessä ovat maailman laajimmat kipsihiekkadyynit, White Sands ( valkoiset hiekat ) kansallinen monumentti.
Kyseisen puiston on lähellä ohjusten testausaluetta. Siellä ensimmäiset atomipommitkin posautettiin, hui!

Ja vielä erikoinen tarina. Alueella on tuhansia afrikkalaisia keihäsantilooppeja ( Oryx ), jotka alun perin tuotiin  metsästäjille suurriistaksi, mutta jotka ovat lisääntyneet vaivaksi asti varsinaisten vihollisten puutteessa. Ne tahtovat syödä kaiken puistossa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti